Tim Knol schrijft meeste songs in Friesland

Tim Knol is inmiddels aardig succesvol. De bijna 22 jarige singer-songwriter scoort met zijn tijdloze liedjes. Met Matthijs van Duivenbode (toetsenist in de band) wisselt hij ideeën uit voor nieuwe liedjes. Onlangs verscheen er een artikel in de Leeuwarder Courant.

Deze liedjes worden geschreven in Echtenerbrug. De schoonouders van Matthijs van Duivenbode hebben daar een huisje. Zo’n 80% van de liedjes op zijn tweede album “Days” zijn daar geschreven. Er is meer met Friesland. Zo is een demo opgenomen op Vlieland. De demo’s zijn opgenomen in een zaal bij Camping Stortemelk in De Bolder.

Tim Knol laat weten dat ze daar in een kringetje gingen zitten en spelen. Liefde voor het Friese platteland is in de muziek te horen, maar dat is te simpel aldus Tim Knol. Hij is zelf echter meer een stadsmens. “Ik hou van drukte” . Zijn invloeden, zoals Steve Earle en John Hiatt, hebben dat plattelandsachtige ook in de muziek.

In een interview laat Tim Knol weten dat hij veel van zijn vader opgestoken heeft. Deze speelde zelf ook in een bandje. De kleine Tim Knol ging vaak mee naar de zaterdagse oefensessies. Daar komt zijn muziek vandaan, ook van zijn vader’s smaak.

Tim’s eerste titelloze album werd met stormachtig enthousiasme ontvangen. De tweede cd “Days” ging daar fors over heen. Daarna kwam Pinkpop, waar Tim Knol duizenden mensen aan zijn voeten kreeg. Op Pinkpop had Tim Knol ook een signeersessie.

Landrex: ik ben zelf getuige geweest van het concert op Pinkpop. Dit was een goede show, werd goed ontvangen door het publiek en de mensen lagen echt aan zijn voeten. Ik stond vooraan bij het poduim en het was een bijzondere en energieke solo.

Bron: Leeuwarder Courant

Bekijk hier het aanbod

Dit bericht is geplaatst in Muzieknieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>