Amy Winehouse bij de “Club van 27″

Brain Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison en Kurt Cobain gingen haar voor.

  • Brian Jones was één van de mede-oprichters van the Rolling Stones;
  • Jimi Hendrix was een grote experimentele gitarist, veel gitaristen zijn door hem geïnspireerd;
  • Janis Joplin was een invloedrijke blueszangeres;
  • Jim Morrison was de zanger van de legendarische band The Doors;
  • Kurt Cobain zette met Nirvana een nieuwe stroming definitief op de kaart.

Nu behoort Amy Winehouse zelf tot de “Club van 27″, invloedrijke artiesten die (te) jong overleden zijn. Afgelopen zaterdag overleed ze op 27-jarige leeftijd. Wat nu de oorzaak van het overlijden wordt hier niet over gesproken. Belangrijker is de muziek die ze heeft achtergelaten. Amy Winehouse was een Britse jazz-/soulzangeres.  Ze brak door met haar album Back to Black. Voor dit album wist ze een aantal grammy’s in de wacht te slepen. Helaas kwam ze ook negatief in de pers door drank- en drugsverslaving. Amy Winehouse heeft ervoor gezorgd dat de soulmuziek vernieuwd is en deze ook weer onder de aandacht werd gebracht bij een breed publiek.

Amy Winehouse

Bekijk hier het aanbod bij Landrex Limited & Specials

Dit bericht is geplaatst in Muzieknieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>